torstai 31. maaliskuuta 2011

Mitä tekisin isona ?


Tämä kysymys pyöri mielessäni vuositolkulla. Entä milloin sitten olisin "iso" ja mistä tietäisin olevani.

Vuodet kuluivat töitä tehdessä ja aina mietin sitten kun. Kunnes eräänä päivänä valmistellessani keskimmäisen tyttäreni lakkiaisjuhlia törmäsin lehti-ilmoitukseen "sinustako yrittäjä". Ravintolataustastani johtuen olin aina haaveillut oman kahvilan perustamisesta mutta se oli tyssännyt suuriin aloituskuluihin. Luin ilmoituksen tarkemmin ja mietin olisiko se mahdollista. En siinä vaiheessa vielä kuitenkaan sen enempää tietoisesti asiaa ajatellut mutta se jäi alitajuntaan pyörimään. Ja se pyöri siellä tosi vinhaa vauhtia! Yhtä äkkiä huomasin olevani Kotiringin nettisivuilla lukemassa lisää ja jättämässä yhteydenottopyyntöä.

Ensimmäisellä tapaamisella olin vielä aika skeptinen, lähinnä oman osaamiseni suhteen, mutta huomasin että minulle annetaan tarkkaa tietoa siitä mitä tämä liiketoimintamuoto pitää sisällään. Aikaisemmin olin ajatellut itsenäistä yritysmuotoa mutta siinä on niin paljon riskejä kun ei millään voi aloittaessaan tietää kaikkea. Tyhmyyttään voi sotkea asiat pahastikin.

Kesä meni miettiessä eri vaihtoehtoja, franchising-yritys vai ihan oma. Ja uskallanko yleensä ruveta yrittäjäksi, onko minusta siihen? Lopulta tulin siihen tulokseen että paras vaihtoehto on juuri franchising- yrittäjyys. Aloituskulut ovat huomattavasti pienemmät kuin itsenäisessä yrittäjyydessä, ainakin kahvilan osalta, ja siinä saa kaiken avun ja tuen joka aloittelijalle on tarpeen. Aina voi soittaa joko Help Deskiin tai jo kauemmin toimineelle yrittäjälle ja kysyä neuvoa. Tai soittaa ihan muuten vaan ! Sosiaalisena ihmisenä verkosto on tärkeä ettei olo mene ihan mökkihöperyyden puolelle.
Nyt olen toiminut Kotirinki -yrittäjänä reilun kaksi vuotta enkä vaihda pois!
 
Susanna Lähteenmäki, Kotirinki Helsinki Pakila