torstai 26. syyskuuta 2013

Tarun kokemuksia Kotiringin Partneri-yrittäjänä

"Ehkä paras työni tähän saakka
Olen Taru Heinonen ja toimin Järvenpään Kotiringissä Partneri-yrittäjänä. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija ja niittiä vaille merkonomi. Kotirinki tuli minulle tutuksi jo lähes neljä vuotta sitten, kun halusin lisäansioita osa-aikatyöntekijänä. 

Lähellä sydäntäni on korujen suunnittelu ja tekeminen. Pidän matkustamisesta ja vuosittain vietän yleensä talvella kuukauden Thaimaassa, josta ostan korujen raaka-aineet ja haen inspiraatiota.

Kun minulta kysyttiin kiinnostusta Partneri-yrittäjyyteen, tein pienen harkinnan jälkeen myönteisen päätöksen ja tätä päätöstä en ole katunut. Suurempia yllätyksiä ei ole tullut ja Partneri-yrittäjyys mahdollisti harrastukseni muuttumisen osa-aika ammatiksi. Myyn korujani erilaisissa tapahtumissa mm. kesäfestareilla.

Hyvinä puolina Kotirinki-yrittäjyydessä on mielestäni ennen muuta vapaus suunnitella omat työaikani Kotiringin konseptin pohjalta ja työt voin tehdä omaan tahtiini, kunhan työn laatu pysyy hyvänä. Sain Kotiringiltä valmiin asiakaskunnan, joille on ilo tehdä töitä. Ketjun kanssa yhteistyö on ollut toimivaa ja lisää asiakkaita saan tarvittaessa – nyt asiakasmäärä on sopiva, enkä harkitse laajentumista. Ansiotasoon olen ollut tyytyväinen, eikä aloituskulut olleet ylitsepääsemättömiä. Käytännössä aloittamiseen meni muutamia satasia, joten lainarahaa en tähän tarvinnut – tärkeä asia epävarmoina aikoina. 

Partneri-yrittäjyyttä harkitsevalle antaisin vinkkinä miettiä, sopiiko fyysinen rutiinityö itselle. Kotisiivoustyö on niin ikään asiakaspalvelua, joten sormi ei saa mennä suuhun asiakaskohtaamisissa. On myös tärkeää ymmärtää, mitä yrittäjyys tarkoittaa - vastaat viime kädessä itse omasta tekemisestäsi. Talousasioiden hoitaminen ajallaan ja oikein ovat yrittäjälle tärkeitä ja vaativat alussa opettelua. Veroennakkojen suunnittelu ja esimerkiksi loma-aikaan varautuminen vaativat vähän pohdintaa ja sopimista kollegojen kanssa. Hallinnollisiin kiemuroihin olen saanut hyvin neuvoja Kotiringiltä.