keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Katso 5 syytä miksi teini siivoaa huoneensa


Siivouksen aloittamista siirtävät samasta syystä niin aikuiset, nuoret kuin lapsetkin. Jostakin se tuntuu raskaalta, työläältä ja vaivalloiselta. Toisesta tuntee, ettei osaa käyttää välineitä oikein. Onko sinulla esteitä, mistä syystä siirrät siivouksen aloittamista?

Teini-ikäinen kokee asian samalla tavalla. Mutta on myös syitä, miksi hän siivoaa oman huoneensa:

  1. Teini ei halua joka kerta kuulla siivouskäskyä vanhemmilta. 
    • On paljon kivempaa, kun saa vanhemman yllättymään, että käsky olikin turha.
  2. Kotiin on mukavempi tuoda kavereita kylään.
    • Vaikka siisteys ei teinin elämän tärkeimpiä asioita olisikaan, on silti mukavempaa kyläillä myös sellaisella kaverilla, jonka huoneessa ei ole vanhentunutta ruokaa, roskia tai pölypalloja.
  3. Omaan huoneeseen mahtuu kavereita kerralla enemmän.
    • Kun tavarat ovat paikoillaan, tilaa yhteiselle tekemiselle on enemmän. On mukavempi sanoa, että "mennään meille" kuin että "emme mahdu minun huoneeseeni".
  4. Huone on viihtyisämpi ja ilma on raikkaampi.
    • Ihan oma viihtyvyys huoneessa kasvaa. Kuten aikuisillakin, siisti huone tuo levollisuutta ja mahdollisuus keskittyä muuhun tekemiseen ja harrastuksiin lisääntyvät.
  5. Siivous on harjoittelua tulevan oman kodin siivoukseen.
    • Jonain päivänä on omastakin kodista huolehdittava. Huoneen siivous on osoitus ja ylpeydenaihe oman vastuun kantamisesta.
Ulkopuolisella teetetty säännöllinen siivouspalvelu keventää myös itse tehtyä siivousta. Silloin tavaroiden järjestys säilyy paremmin, siivoukset rytmittyvät tasaisemmin, on aikaa tarttua muihin asioihin, joita on siirtänyt, arjen ajankäyttö on selkeämpää. Todellinen hyöty palvelusta alkaa näkyä muutaman käyntikerran jälkeen. Katso teille sopiva palvelu sivultamme www.kotirinki.fi

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaen,

Henna Hänninen
Tiimipäällikkö, myynti ja markkinointi
Kotirinki Oy